İç Hastalıkları kliniklerinde; her bir hayvan türü için yarı ayrı dizayn edilmiş muayene odaları,  aşı ve fizyoterapi odası, hospitalizasyon ve tedavi odaları, ultrasonografi odası ve endoskopi odası bulunmaktadır. Enfeksiyöz dahili hastalıklar için hastanemizin enfeksiyöz hastalıklar birimindeki muayene, yoğun bakım ve hospitalizasyon üniteleri de ayrı olarak yer almaktadır.
Ayrıca çiftlik hayvanları bölümünde, çiftlik hayvanları (koyun, keçi, manda vb.) ve at kliniği bulunmakta, muayene ve tedavi işlemleri hastalık çeşidi göz önünde bulundurularak enfeksiyöz ve non-enfeksiyöz bölümlerinde gerçekleştirilmektedir.
AŞILAMA VE KORUYUCU HEKİMLİK
Evcil dostlarınızın sizinle geçireceği ömrün kalitesini arttırmak için İç Hastalıkları Kliniğimize yeni sahiplenilmiş veya genel kontrol için getirilmiş hayvanlara koruyucu hekimlik ve aşılama uygulamaları yapılmaktadır. Bu kapsamda ilk muayene, dışkı ve kan tahlilleri yapılan sağlıklı hayvanların karma/kuduz gibi hayati önem taşıyan aşıları, antiparaziter uygulamaları yapılarak, uzman hekimlerce aşılama protokolü oluşturulmaktadır. Hasta sahipleri hayvan bakım, besleme, yaşam refahını arttırmak için gerekli olan tavsiyeler ile bilgilendirilmektedir.
ELEKTROKARDİYOGRAFİ, EKOKARDİYOGRAFİ, TANSİYON ÖLÇÜMLERİ
Kardiyoloji veteriner hekimliğinde evcil hayvanların doğmasal ve edinsel kalp hastalıklarının teşhis ve tedavisiyle ilgilenmektedir. İç Hastalıkları Kliniğimizde kalp hastalıklarının tanısı amacıyla; Elektrokardiyografi, ekokardiyografi ve tansiyon ölçümleri gibi bu diyagnostik teknikler alanında uzman öğretim üyeleri ve veteriner hekimler tarafından rutin olarak uygulanmaktadır. Tedavi protokolü oluşturulduktan sonra hasta belirli aralıklarla takibe alınmaktadır.
ENDOSKOPİ/KOLONOSKOPİ/BRONKOSKOPİ
Kliniğimiz, sindirim sistemi hastalığı semptomları ile başvuran hastalara modern veteriner tıp tekniklere uygun şekilde kolonoskopi, rektoskopi ve gastroskopi gibi endoskopik tanı metotlarının uygulanması ve tedavilerinin gerçekleştirilmesi için tüm donanıma sahiptir. Endoskopi genel anlamda sindirim sistemini oluşturan organların incelenmesi, biyopsi alınması ve tanı sonuç olarak konulmasnı sağlayan bir tekniktir. Bu teknik hastanemizde uzman öğretim üyeleri ve hekimlerimizin yönlendirmesi doğrultusunda genel anestezi altında uygulanmaktadır. Bu amaçla, İç Hastalıkları Kliniği 2 adet videoendoskop sistemi ile hizmet vermektedir. Endoskopi prosedürü ile ilgili detaylı bilgi için hastanemizle iletişime geçiniz.
Kliniğimize solunum sistemi rahatsızlığı ile başvuran hastalara uzman hekimler tarafından uygun görüldüğü taktirde bronkoskopi, bronkoskopik biyopsi, oksijenasyon ve nebulizasyon işlemleri uzman personel tarafından gerçekleştirilmektedir.
HEMODİYALİZ
Hemodiyaliz, akut ve kronik böbrek yetmezlikleri ile zehirlenme durumlarında kanda toksik düzeyde olan üreyi ve toksik maddeleri kandan temizlemek amacıyla yapay bir böbrek görevini üstlenme işlemidir. Hastanemizde son teknolojik özelliklere sahip tam donanımlı bir hemodiyaliz ünitesi uzman personel tarafından yönetilmektedir. Hemodiyaliz sırasında hastaların yakından monitörizasyonu yanında tam hijyenik ortam sağlanmaktadır.
ULTRASONOGRAFİ
Ultrasonografide incelenecek olan vücut bölgesine insan kulağının duyamayacağı kadar yüksek frekanslı ses dalgaları gönderilmekte, bunların farklı doku yüzeylerinden yansıması esasına dayanarak dokulardan yansıyan bu ses dalgaları bilgisayar sistemi aracılığıyla görüntüye dönüştürülmekte, bu sayede organ ve dokuların iki boyutlu görüntüsü elde edilmektedir. Hayvan hastanemizin iç hastalıkları biriminde 2 adet ultrasonogrofi cihazı bulunmakta, özellikle karın organları hastalıklarının teşhisinde alanında uzman öğretim görevlileri ve veteriner hekimler tarafından hastanemizde rutin faaliyetler sırasında kullanılmaktadır.
HOSPİTALİZASYON VE YOĞUN BAKIM
İç hastalığı kliniğimizde 7/24 hospitalizasyon hizmeti non-enfeksiyöz ve enfeksiyöz birimlerde devam etmektedir.
Yoğun gözetim gerektiren kritik durumdaki hastalara yaşam desteği verdiğimiz yoğun bakım birimimizde 7/24 veteriner hekim desteği ve tedavi destek üniteleri sunmaktayız. Yoğun bakım üniteleri kullanılarak hastalarımızın monitörizasyonu, kan gazı ve nebulizasyonu sağlanmakta, vücut ısıları kontrol altında tutulmaktadır.
FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON
Yaralanma, travma, yaşlılık gibi sebeplerle yaşam kalitesi bozulan hastalarda hareket kabiliyetini geri kazandırmak veya azalan fonksiyonları güçlendirmek, ağrıyı azaltmak için fizik tedavi uygulamalarına ihtiyaç duyulur. Hastanemizde belirlenen hastalığa ve ihtiyaca yönelik hastaya özel protokoller oluşturularak alanında uzman hekimler tarafından fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları sürdürülmektedir.
Ayrıca fizik tedavi cihazının bir parçası olan lazer ultrason tekniği, yara iyileşmesinde, çeşitli dermatolojik hastalıklarda, deri bütünlüğünün sağlanması veya iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Tek başına uygulanabilir bir yöntem olmasıyla beraber, hastanın medikal tedavi protokolüne eklenerek iyileşme sürecine katkı sağlamaktadır.

06 Mart 2024, Çarşamba 57 kez görüntülendi