Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından uzun süredir üzerinde titizlikle çalışılan, bölgenin en modern hayvan hastanesi özelliğini kazanacak olan projede onay süreci tamamlandı. Veteriner Fakültesi Dekanlığı, AKÜ Rektörlüğü ve ilimiz milletvekillerinin katkıları ile  projemiz 2020 yılı yatırım programına dahil edilmiştir.

Tamamen özgün ve çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte tasarlanmış olan projede, en önemli yeniliklerden bir tanesi bulaşıcı (Hayvandan > Hayvana – Hayvandan > İnsana) hastalık şüphesi olan hastalar ile diğer hastaların tedavi birimlerinin ayrılmış olmasıdır. Bu bağlamda, ilgili anabilim dalındaki muayene ve tedaviler non- steril, yarı – steril ve steril alanlarda uzman öğretim elemanı kadrosu tarafından gerçekleştirilecektir. Hastanemizde veteriner hekimliği alanında gelişen teknolojiye uyumlu görüntüleme üniteleri (X-Ray, USG, Tomografi, Endoskopi, EKG vb. ) laboratuvar cihazları, tam donanımlı operasyon salonları, yoğun bakım üniteleri, hospitalizasyon birimleri ile teşhis ve tedavi süreçlerinde hizmet verilecektir.

Bunun  yanı sıra, bölgemiz çiftlik hayvanları sektöründe ekonomik kayıpların azaltılması noktasında, son yıllarda ülkemiz için önem kazanmış “Buzağı Sağlığı” açısından muayene, teşhis ve tedavi hizmetlerinin yapıldığı ayrı bir birim oluşturulmuştur.

Yeni hastanemizin hizmete girmesiyle birlikte mevcut binamız, farklı hayvan türlerine ayrı müdahale ünitelerinin olduğu “Acil” birimi olarak hizmet vermeye devam edecektir. Bununla birlikte Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hastanemize yönlendirilen sahipsiz hayvanların tedavilerine destek verilecek, ayrı bir birim oluşturulacaktır.

Yeni hastanemizin inşaatına 2020 yılında başlanacak olup, 2022 yılı içerisinde ise hizmete girmesi planlanmaktadır.

 

25 Şubat 2020, Salı 382 kez görüntülendi